Після яких продуктів не можна сідати за кермо
І мова зовсім не про спиртні продукти і навіть не про рідини, а про їжу, котра в нашому раціоні. Як з’ясувалось, справді є продукти, котрі містять ті компоненти, що можуть спровокувати реакцію драгера.
Відповідно, краще їх не споживати перед тим, як сідати за кермо.
Здивувало, звісно, але те, що кефір та кисломолочні продукти можуть підвести водія під монастир.
Загальна порада тим, то більшість часу проводить за кермом, уникати продуктів, що викликають бродіння. До них саме належать кисломолочна продукція, квас та навіть соки, котрі трохи постояли.
Водії діляться досвідом і кажуть, що м’ятна жуйка, котра нібито звичайна, може теж показати проміле. Тому й важливо обережно поставитись до того, що споживати перед початком їзди, щоб потім не морочити собі голови, доказуючи, що «не вживав».
І, до речі, кондитерські вироби із незначним додаванням алкоголю – не те, що варто з’їсти за кермом. Адже «незначне» воно лише для вас – для позитивного результату перевірки на алкоголь цього достатньо.
Гаразд, перевірка на свіжість це ще пів біди, як то кажуть. А ось ще деякі непримітні, на перший погляд, продукти теж можуть принести вам неприємності або зробити із вас «потенційного наркомана». Сюди належить все, що містить у складі кофеїн: кава, чай, кола, енергетики. Випічка із маком теж зіграє з вами в поганий жарт.
Звісно, від чогось одного аж такого ефекту не буде. Для цього потрібно з’їсти достатньо булок з маком та випити кефіру і після цього цілком реально, що показник буде 0,2-0,3 проміле на алкотестері.
Краще не випробовувати долю і перенести трапезу чи хоча б змінити раціон, коли ви за кермом.